Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Lejárt a kötbérfizetési határidő, eredménytelenül Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2018. augusztus 02.
ImageSzékesfehérvár Önkormányzata keresetlevelet nyújtott be a bíróságon a Pláza-üzemeltető francia céggel szemben. Határidőben ugyanis nem fizették ki a 4 millió euro kötbért, ami megilleti a várost, mert határidőre nem valósították meg a murvás parkoló helyén a Pláza 2-beruházást.
Tovább...
 
Krokodil és fűzfakard Nyomtatás E-mail
Írta: Csordás Csilla   
2018. augusztus 01.
Csuhédíszek, míves mézeskalácsok, agyagedénykék és képek, gyöngyékszerek készültek ma az árnyat adó nagy fák alatt kialakított kézműves udvarban a Bregyó-közben. A Napraforgó tábor mintegy kétszáz diákja ismerkedett a népi mesterségekkel a Fehérvári Kézművesek Egyesülete tagjainak vezetésével.
Tovább...
 
Allergiás a nikkelre? Nyaralás alatt fokozódhatnak a tünetek! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 01.
A nikkelallergia tünetei nemcsak akkor jelentkezhetnek, ha a bőrünk valamilyen nikkel tartalmú tárggyal – például övcsattal, fülbevalóval – érintkezik, hanem bizonyos ételek fogyasztása miatt is. A nyár ebből a szempontból fokozott kockázatot jelent, ugyanis a halak, a tenger gyümölcsei és számos szezonális gyümölcs nikkeltartalma is magas.
Tovább...
 
Hahó, allergiások és asztmások! Kezdődik a parlagfűszezon! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 01.
ImageHamarosan kezdődik az asztmások és az allergiások rémálma, a parlagfűszezon. Ez a legagresszívebbnek mondható pollen egészen október közepéig (az első éjszakai fagyokig) kínozza az allergiásokat orrfolyással, tüsszögéssel, szemviszketéssel, az asztmásokat pedig súlyos ingerköhögéssel és nehézlégzéssel sújtja.
Tovább...
 
Hogyan lesz valakiből jó sportfotós? Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 01.
ImageMurányi Gábor gyerekként autóversenyző akart lenni, és egy rotakapával gyakorolt naphosszat a környék földes útjain. Pár év múlva már az autóversenyek kerekeiről kapargatta le a sarat, majd 16 évesen - életkorát papíron meghamisítva - versenybíró lett a Forma-1-en, később rallyzni kezdett, EB-futamokon is indult, ma pedig a Forma-1 hivatalos fotósaként dolgozik.
Tovább...
 
Elfogyott a málna a bokorról? Edd meg a leveleket is! Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta - FMC   
2018. augusztus 01.
ImageA málnának több részét is bátran felhasználhatjuk: a gyümölcsből készülhet bor, pálinka, likőr, desszertek, ránctalanító arcpakolás, a bokor levelei és hajtásai pedig nemcsak salátaként fogyaszthatóak, hanem a belőlük készült teának és tinktúrának számos gyógyhatása ismert.
Tovább...
 
Hőségben különösen figyeljünk testünk vészjelzéseire! Nyomtatás E-mail
Írta: PatikaMagazin   
2018. augusztus 01.
ImageNemcsak a bőrünk, de a szervezetünk számára is vészhelyzet a hőség, amely az előrejelzések szerint a következő napokban várható. A Magyar Kardiológusok Társasága egészségeseket és szívbetegeket is óva int a kánikulában: 11 és 15 óra között ne legyünk napon, mert a leégés mellett hőgutát is kaphatunk, keressünk árnyékot és folyamatosan ügyeljünk a víz- és sópótlásra! A rendszeres gyógyszerszedők pedig mindenképp konzultáljanak orvosukkal – a meleg ugyanis azok hatását is módosíthatja.
Tovább...
 
Tanulj te is Fehérváron! Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. augusztus 01.
ImageA 2018/19-es tanévben már három egyetem várja a hallgatókat Székesfehérváron. A 350 már felvételt nyert nappali tagozatos gólya mellé a Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusa, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kara és a Kodolányi János Egyetem számos szakra várja a pótfelvételi eljárás során is a jelentkezőket.
Tovább...
 
Másodfokú hőségriasztás Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2018. július 31.
ImageMásodfokú hőségriasztást rendelt el az Országos Tisztifőorvosi feladatokat ellátó Főosztályvezető 2018. augusztus 3. (péntek) 24.00 óráig. Székesfehérváron vízosztással, ivókutak és klimatizált, illetve hűvös helyek megnyitásával segítik a polgárokat. Székesfehérvár polgármestere mindenkit arra kér, hogy figyeljünk egymásra, kiemelten a környezetünkben élő idős emberekre. A részletes tájékoztató az alábbiakban olvasható.
Tovább...
 
Szomatikus és organikus tünetek értelmezése – Fischer Imre előadása Nyomtatás E-mail
Írta: Torma Kinga Regina   
2018. július 31.
Fischer Imre pszichológus, kineziológus előadásával július 31-én, kedden 17.00 órakor folytatódik a Vörösmarty Mihály Könyvtár Életreceptek című sorozata.
Tovább...
 
Vegyszeres gyomirtás lesz Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2018. július 31.
Székesfehérvár jegyzője ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy 2018. augusztus 10-én, jövő pénteken vegyszeres gyomirtást végeznek a Börgönd–Sárbogárd vasúti pályaszakasz mellett. A vegyszerek a méhekre nem veszélyesek, de a kezelt területen két hétig tilos legeltetni és takarmányt begyűjteni!
Tovább...
 
<< Első < Előző 931 932 933 934 935 936 937 938 939 940 Következő > Utolsó >>

Eredmények 10330 - 10340 / 20492